Am trecut de prima probă specială. Acești 84 de km au fost chiar destui pentru mine, așa, de încălzire. Am avut vreo 70 de km de dune și vreo 14 km de drum, de râu secat. Nu a fost un traseu foarte greu, nisipul a fost destul de tare, nu m-am blocat niciodată. Am încercat să țin un ritm mai scăzut, să nu trebuiască să ridic motocicleta, să evit să cad. M-am simțit bine, având în vedere situația mea, așa că zic că va fi bine și în zilele ce urmează

După startul festiv din Lima, ediția 41 a celui mai titrat rally-raid al planetei a continuat ieri cu o etapă de 414 km, care a inclus o specială de 84 km. Aflat încă în perioada de recuperare după fractura suferită la humerusul drept, Mani Gyenes a folosit primii km din raliu pentru a lua pulsul și a vedea ce ritm de cursă poate avea în situația dată.

După această etapă de acomodare, Mani ocupă locul 67 în clasamentul general, 8 la clasa Maraton și 4 în clasamentul categoriei Malle Moto (cei 31 de concurenți de la această categorie nu au asistență tehnică și trebuie să își pregătească singuri motocicletele la finalul fiecărei zile. Este cea mai dură formă în care se poate participa în Raliul Dakar, dar și cea care amintește cel mai mult de greutatea primelor ediții).

@RallyZone, Cristiano Barni
@RallyZone, Cristiano Barni

 

Ce urmează pe 8 ianuarie

Etapa a 2-a (Pisco – San Juan de Marcona) măsoară 552 km, 342 dintre aceștia fiind kilometrii probei speciale, care este una cu multe dune, precum și cei ce vor testa la maxim abilitățile de naviagre. Mașinile pornesc primele pe proba specială, lucru care le va face mult mai dificilă viața concurenților de la moto, care vor avea de mers prin deșertul Atacama în (pe?) urmele lăsate de roțile celor de la cateogria Auto. Fiind o zonă cu nisip foarte fin, în care aderența se schimbă drastic din pricina temperaturilor ridicate de peste zi, organizatorii au decis să lase mai întâi mașinile, pentru a evita ca un număr mare de concurenți să rămână între dune. Anul trecut, în aceeași zonă, au fost zeci de echipaje care au fost nevoite să își petreacă noaptea între dune, așteptând să scadă temperatura.

Mani va lua startul pe probă de 342 km la ora României 16:42.

@RallyZone, Cristiano Barni
@RallyZone, Cristiano Barni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *