”Ziua a 3-a a fost una foarte lunga am avut 512 km de proba speciala (in aceasta distanta este inclusa si sectiunea neutralizata). Primii 78 de km au fost intr-o portiune foarte grea, era si foarte cald. Am plecat cu rezervoarele pline si din cauza aceasta mi-a fost greu sa iau virajele in nisipul adanc. Insa asa a trebuit sa pornim toti, deoarce traseul de astazi a fost foarte lung. Dupa km 78 am avut un traseu foarte rapid si mi-a placut mult. Iar pe la km 450 a plouat cu gheata, a fost foarte greu. Am incercat sa nu cad, era totul alb pe jos parca era zapada, si chiar in fata mea a alunecat un alt concurent. Dupa aceea am mers doar in treapta a doua si a treia ca sa iesim din zona cu gheata. Apoi pana la finis am avut parte doar de ploaie.”
Dupa o etapa nr.3 (4 ianuarie) in care a trecut de la 36 de grade C, la sub 5 grade C si de la nisip fin si adanc la ploaie cu gheata, la aproape 4.000 de metri altitudine, Mani Gyenes este pe locul 22 in clasamentul general al Dakar 2017.

Cea de a treia etapa a celei mai dure aventuri din motorsport, i-a dus pe concurenti in Argentina de la San Miguel de Tucuman la San Salvador de Jujuy si le-a oferit prima incursiune in Anzi. Etapa a masurat in total 780 de km, 364 dintre acestia au fost cronometrati in regim de proba speciala, si a fost un adevarat test de rezistenta. In prima parte a probei au fost multe capcane la capitolul navigatie si s-a concurat pe un sol cu nisip fin si adanc, totul la o temperatura de 36 grade C. Pe masura ce traseul a urcat in munte ajungand la aproape 5.000 de metri  altitudine, in zona neutralizata a specialei, temperatura a scazut sub 5 grade C si a inceput sa ploua inclusiv cu gheata.

Pregatiri de start, speciala nr 3, etapa San Miguel de Tucuman - San Salvador de Jujuy. Foto: Edoardo Bauer
Pregatiri de start, speciala nr 3, etapa San Miguel de Tucuman – San Salvador de Jujuy. Foto: Edoardo Bauer

Astazi, 5 ianuarie, se concureaza in cea de a patra etapa, cea care ii va duce pe concurenti din Argentina in Bolivia. Etapa masoara in total 521 de km, iar 416 dintre acestia sunt km de proba speciala. In realitate proba speciala incepe in Argentina, va avea o scurta neutralizare pentru trecerea granitei, si se termina in Bolivia. De astazi timp de sase zile Dakar-ul nu va cobora sub 3.000 de metri altitudine si cum Anzii au multe surprize de oferit vor fi si multi km cu dune la peste 3.500 de metri deasupra marii.  Primele dune sunt incluse chiar in traseul etapei a patra, una care le va da dureri de cap concurentilor, nu doar din cauza scaderii nivelului de oxigen ci si din pricina navigatiei dificile.
Clasament general dupa 3 etape din 12:

  1. Juan Barreda Bort Monster Energy Honda Team, Honda, 7:36:30
  2. Sam Sunderland Red Bull KTM Factory Rally, KTM, 07:46:50
  3. . Paulo Goncalves, Monster Energy Honda Team, Honda, 07:50:12
  4. ……………………………………………………………………………………………..
  5. 22. Emanuel Gyenes, Autonet Motorcycle Team, KTM, 08:30:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *