Mani revine in Dakar Rally

Home  >>  Noutati  >>  Mani revine in Dakar Rally

Mani revine in Dakar Rally

11
Dec,2014

0

Pilotul satmarean va concura in ediția 2015 a Raliului Dakar, cea mai dificila competitie din sportul cu motor. Sub culorile Autonet Motorcycle Team, Mani va lua startul in cel de al cincelea sau Dakar si spera ca la finalul celor peste 9.000 de km sa se claseze intre primii 20 de rideri, la fel cum a facut la editiile din 2011 si 2012.

Mani Gyenes si motocicleta din Dakar 2015A saptea editie sud-americana a celui mai dificil raliu din lume va debuta pe 4 ianuarie in Buenos Aires si include 13 probe speciale cu o lungime totala de 4.752 km, la categoria moto. Dupa incursiunea in Bolivia si Chile, riderii ramasi in competitie vor reveni in capitala Argentinei pe 17 ianuarie, dupa ce vor parcurge in total 9.295 de km. Organizatorii raliului au pregatit speciale care ii vor pune la grea incercare pe rideri, de la portiunile rapide si inguste din Patagonia, la speciale care ajung la 4000 de metri altitudine in Anzi, de la dunele din deșertul Atacama, la Salar de Uyuni cel mai plat loc de pe Terra. In aceasta editie motociclistii vor avea si patru etape maraton, adica nu vor beneficia de ajutorul echipelor de asistenta tehnica, iar cea mai lunga zi va fi cea de pe 16 ianuarie cand au de stat in sa pe o distanta de 1.024 de km.

Numarul de concurs al lui Mani este 49, va rula pe un KTM 450 Rally si va concura, la fel ca in 2011, la categoria Maraton – riderii de la aceasta categorie nu au voie sa schimbe, de-a lungul celor doua saptamani, o serie de componente ale motocicletei printre acestea aflandu-se si motorul. Tot ca in 2011 mecanicul sau va fi Romeo Duicu, primul roman care a terminat Raliul Dakar in America de Sud.

 

Mani Gyenes #49: ” Pentru mine Raliul Dakar este un mod de viata. Din pacate, nu am gasit bugetul pentru a concura in 2013 si in 2014, iar acum revenirea in Dakar este incredibila. Ultima data cand am concurat am reusit sa termin pe 17 in clasamentul general si sper ca in acest an sa ma clasez tot in top 20. In 2011 am fost cel mai rapid la clasa Maraton si in acest an voi incerca sa revin pe podium. Va fi foarte dificil in Bolivia pentru ca vom rula la altitudini foarte mari, dar raliul Dakar nu este o cursa usoara.Vreau sa le multumesc tuturor celor care au facut posibila revenire mea in Raliul Dakar si celor care m-au sprijinit pana acum.”

 

 

Intoarcerea lui Mani in Dakar Rally se datoreaza: Autonet Motorcycle Team, Consiliului Județean Satu Mare,Consiliului Local Satu Mare,Vectra Racing, Cheile Gradistei, Schaeffler, Motul, Delphi, TRW, Goldentyre,TuiTravel, Kenny.

Raliul Dakar va putea fi urmarit in Romania, prin intermediul Eurosport, in perioada 4-18 ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *