Mani pe o speciala din Mauritania in primul sau Dakar - ianuarie 2007. 
Foto: Maindru

In 2006 mi s-a oferit posibilitatea sa particip la aceasta cursa pe care pana atunci doar o vedeam la televizor. Zsolt Szilveszter a venit cu propunerea si din acel moment am inceput sa ma gandesc serios la rally-raid. Tot in acel an am fost alaturi de Alex Garbacea, Marcel Butuza si Francois Vulliet la un antrenament in Tunisia si acela a fost primul meu contact cu nisipul. A urmat Dakar 2007, prima editie la care am luat startul si ultima organizata in Africa. Ma bucur ca am avut si eu parte de traditionalul finis de pe malul Lacului Roz din Senegal, aceasta este cea mai frumoasa amintire pe care o am din Dakar.

In acel an am primit si botezul Saharei pentru ca am fost prins de o furtuna de nisip si mi-a fost foarte greu sa ma orientez. M-am pierdut si am ramas si fara apa.

Un an mai tarziu a urmat dezamagirea din Lisabona. Atunci raliul a fost anulat si a fost foarte greu pentru toti sa vedem cum un an de munca dispare.

Datorita lui Marcel Butuza si a colegilor de la Vectra Racing in 2009 am izbutit sa fiu prezent la prima editie din America Latina. Din pacate o fisura de clavicula m-a facut sa abandonez in a doua etapa. Dupa ce am absentat in 2010, in 2011 am revenit si am izbutit sa castig la Maraton si sa ma clasez pe 18 la general. Un an mai tarziu am reusit iarasi o clasare in primii 20 (locul 18).

Au urmat doi ani de pauza in care a fost foarte greu sa urmaresc raliul la televizor. Cu sprijinul Autonet am izbutit sa revin in Dakar in 2015. Mi-au fost alaturi iarasi colegii de la Vectra Racing si am izbutit sa obtin o a doua victorie la Maraton si locul 21 la general. In 2016 cu Autonet Motorcycle Team concurez iarasi in Dakar si datorita sustinerii lor, a Consiliului Judetean Satu Mare, a companiei Schlemmer si altor cativa parteneri imi continui drumul in rally-raid.

Dakar-ul este cea mai importanta competitie din off-road. Muncesti un an intreg pentru cele doua saptamani de raliu este o aventura moderna in care descoperi locuri pe care altfel nu ai avea posibilitatea sa le vezi.

Cel mai frumos peisaj din viata mea l-am vazut la Dakar cand am traversat Anzii si am trecut din Argentina in Chile prin pasul San Francisco.

Dakar-ul este provocarea suprema din sportul cu motor si cea mai imprevizibila.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.