Sosire Buenos Aires.
Foto: Edoardo Bauer

A 17. helyen zárta a 2017-es Dakart

„Nagyon nehéz volt az idei két hét. Ezúttal az időjárás miatt voltak gondok Bolíviában. Hat napot tartozkodtunk ott, de töröltek két versenytávot, másik két mért szakaszt pedig lerövidítettek. Ott sok problémánk volt, én pedig a navigációval küszködtem. A szervezők ugyanis idén változtattak a navigációs módszereken, kissé nehezítettek. Az autós és a motoros versenyzőknek is gondot okozott a navigáció.
Az első hét jó volt, nem voltak problémáim, de a pihenő nap végén értesítettek, hogy egy órás időbüntetést kaptam. Mikor átkeltünk Argentínából Bolíviába nem volt üzemanyagtöltő állomás a határ közelében, ezért letértem a nyomvonalról egy kilométert, hogy tankoljak. Ezért voltam büntetve, és a 29. helyre estem vissza. Őszintén, nem hittem volna, hogy vissza tudom verekedni magam az első húszba. De a végén odatapostam neki és egy kis szerencsém is volt, így az összetettben a 17. helyen zártam, és ez az eredmény nincs már olyan messze attól, amit célként tűztem ki magamnak. Természetesen előrébb szerettem volna zárni, a legjobb tizenötben, de tekintettel arra, hogy időbüntetésem is volt, a 17. hely is jó.
Remélem lesz alkalmam, hogy a következő években is itt legyek a Dakaron.
Köszönöm az Autonet csapatának, köszönöm a Schlemmernek és az összes partnernek. Köszönöm a családomnak, a feleségemnek, aki továbbra is támogat. Köszönöm az összes otthoni szurkolómnak, akik buzdítanak, hogy jól teljesítsek.”

Egy nehéz hét után, amely elsősorban a hátrány lefaragásáról szólt, Gyenes Emánuel egy kiváló eredményt jegyzett, hiszen harmadik alkalommal zárt a Dakar-rali legjobb húsz pilótája között. Az Autonet Motorcycle Team pilótája a 17. helyen zárt összetettben a motorsport odüsszeiáján, ugyanakkor a 7. lett a privát csapatok versenyzőinek táblázatában.

A karrierje hetedik Dakarján Gyenes Emánuel Paraguayból, Asunciónból vágott neki a távnak január 1-én, itt rendezték ugyanis a 2017-es kiírás ünnepélyes rajtját. Január 2-án kezdődtek a versenyetapok és a szatmári motoros lassan kapaszkódott fel az összetett táblázatban. La Pazba, Bolívia fővárosába érve a 18. helyen állt Mani. A pihenő napon azonban a szervezők eldöntötték, hogy újra vizsgálják a legjobb húsz motoros GPS-ét és büntetnek egy vitatható tankolási folyamat miatt. Mani is azok között volt, akik egy órás időbüntetést kaptak, így a 29. helyre lett visszasorolva. A következő fordulók arról szóltak, hogy ledolgozza a hátrányát, így a második hét végén a 17. legjobb időeredménnyel mérve állhatott dobogóra Buenos Airesben. A privát csapatok pilótáinak rangsorában Mani a 7. helyet foglalja el. A Dakart szervező Amaury Sport Organisation ezért sorolta a világ legjobb tereprali privát pilótái közé a román versenyzőt.

_P6J0678
A 2017-es Dakar a szélsőségek versenye

• a bolíviai Andokban 2 Celsius fok hidegben, Argentínában pedig 45 Celsius fok melegben zajlott a verseny;
• 4 speciális szakasz 3500 méter tengerszint feletti magasságban zajlott;
• 4995 méter volt a legnagyobb magasság, amelyen áthaladt a mezőny, ez egy összekötő szakasz volt;
• 3640 méter tengerszint feletti magasságban felkszik La Paz, Bolívia fővárosa, ahol az idei kiírás pihenő napja volt;
• egy versenynapot töröltek Bolíviában a heves esőzések miatt;
• egy speciális szakaszt töröltek Argentínában a talajcsúszás miatt, amely elzárta a géppark felé vezető utat;
• közel 9000 kilométert teljesített a mezőny 2 hét alatt;
• navigáció szempontjából az elmúlt 15 év legnehezebb versenye volt;
• 144 induló motorosból 97-en értek célba;
_P6J6221


A 2017-es Dakar-rali összetett táblázata:

1. Sam Sunderland, Red Bull KTM Factory Rally, KTM, 32:06:22
2. Matthias Walkner, Red Bull KTM Factory Rally, KTM, 32:38:22
3. Gerard Farres Guell, Himoinsa Dakar Team , 32:42:02
…………………………………………………………………………………………………….
17. Gyenes Emánuel, Autonet Motorcycle Team, KTM, 35:54:58
………………………………………………………………………………..
71. Marcel Butuza, Vectra Racing, KTM, 48:13:32
……………………………………………………………………………………………………..

Támpont a Dakar-rali előző kiírásairól
Gyenes Mani 2007-ben indult először a Dakar-ralin, a verseny történelmének utolsó afrikai kiírásában. Akkor a 46. helyen zárt és a 9. volt a kezdő dakarosok között. 2011-ben és 2015-ben megnyerte a rali Maraton kategóriáját. Ebben a géposztályban nem szabad motort cserélni, vagy ennél átfogóbb szereléseket sem szabad végezni a két hetes verseny idején. 2016-ban érte el a legjobb eredményt az összetett táblázatban, akkor a 14. helyen zárt. 2011-ben a 17. pozícióban végzett.

_P6J0791

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.